Holiday home Belgium - Luik:
Holiday homeBelgium - Luik: La Ferme d'Amel
Holiday homeBelgium - Luik: La Ferme d'Amel
Holiday homeBelgium - Luik: La Ferme d'Amel
Holiday homeBelgium - Luik: La Ferme d'Amel
Holiday homeBelgium - Luik: La Ferme d'Amel
Holiday homeBelgium - Luik: La Ferme d'Amel
Holiday homeBelgium - Luik: La Ferme d'Amel
Holiday homeBelgium - Luik: La Ferme d'Amel

Reviews of our guests


Read what others have to say about La Ferme d'Amel


Click here to view the full description and availabiliy of La Ferme d'Amel



Marijke v. from Netherlands  Date of stay April 2022- May 2022
Guest assessment:

In eerste instantie maakte het verblijf een fijne en goede indruk. Kamer 109 was ondanks de vrij hoge schoonmaakkosten niet schoon en zijn foto's hiervan aan de eigenaar getoond. Het douchewater voor deze kamer was ondanks de hoge energiekosten, gas, water, en elektriciteit (rekening achteraf) voor deze 3 dagen niet warm (na 2 minuten een koude straal). Ook was er een dominante rioollucht in de badkamer van kamer 109 aanwezig. Bij elkaar zijn dit 3 punten voor 1 kamer. We hebben deze punten bij vertrek aangegeven bij de eigenaar. De eigenaar gaf aan dat we deze punten bij hen hadden moeten aangeven. Wij hebben aangegeven dat gezien de hoge huurkosten de huurder mag verwachten dat de eigenaar dit zelf zou en had moeten signaleren. Huurders mogen verwachten dat alles naar behoren functioneert, in goede staat verkeerd en er enige comfort aanwezig is wat in verhouding zou moeten staan met de (hoge) huurprijs. Uitgangspunt bij verhuurders zou moeten zijn dat er in 1e instantie voor de huurder geen vervelende constateringen, irritaties, discussies e.d. bij aankomst of tijdens het verblijf plaats zouden moeten vinden. Gasten komen doorgaans voor onbezorgde, gezellige en fijne dagen en staan niet te wachten op vervelende situaties. Om deze redenen hebben wij deze klachten pas achteraf bij de eigenaars aangegeven. Waarbij we willen aangeven dat de eigenaars ook welwillend waren en gehoor gaven aan bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van een vuurschaal. Daarnaast hebben we bij de eigenaars aangegeven het servies in het verblijf te controleren op de vele beschadigen en was de wifi niet altijd beschikbaar. Een laatste opmerking willen we maken over het verzoek van de eigenaar om de kamers een half uur eerder te verlaten zodat eerder met de schoonmaak kon worden begonnen. Ter compensatie werd de vertrektijd met een halfuur uitgesteld. Wij hebben hierbij onze bedenkingen. Punt is dat de (hoge) energiekosten tijdens de schoonmaak, door het verbruik van water, gas en elektriciteit dubbel bij de huurder in rekening worden gebracht, immers deze energiekosten zijn al in de schoonmaakkosten verrekend. De verbruiksstanden van water, gas en elektriciteit worden namelijk bij vertrek genoteerd en achteraf bij de huurder in rekening gebracht. Ondanks deze aandachtspunten kunnen wij terugkijken op een erg leuke en gezellige familiereünie in een mooie omgeving.
Marina P. from United States of Ame  Date of stay December 2021- December 2021
Guest assessment:

The house reflected the expectations; however when we arrived it was so cold that it took one full day to heat it up, so we suggest to ask the owner to pre-heat it to avoid a very unconfortable half of the stay. Everything else great and the owner very kind and helpful.
Ms Diane V. from Belgium  Date of stay July 2019- July 2019
Guest assessment:

Het is een prachtig zeer groot huis met vele mogelijkheden. We waren er met 10 volwassenen en 14 kinderen en hebben er een superfijn lang WE doorgebracht
Ms Monique C. from Belgium  Date of stay May 2019- May 2019
Guest assessment:

Het huis ligt een beetje afgelegen, maar heeft alle voorzieningen, zelfs bij slecht weer verveel je je niet.
Mr Lothar S. from Germany  Date of stay October 2016- October 2016
Guest assessment:

Alles Super. Einfach nur weiterzuempfehlen. Ruhige Umgebung, spitzen Haus.
Mr Hendrikx L. from Netherlands  Date of stay September 2015- September 2015
Guest assessment:

Ik had deze midweek georganiseerd voor mijn broer en zus welke beide vanwege een spierziekte in een rolstoel zitten. De ruime woning was uitermate geschikt voor een leuke midweek voor mijn broer en zus. Goede slaap- douche gelegenheden voor deze mindervaliden. Wij als valide broers en zussen hebben een prima week gehad. De woning was netjes, ruim en degelijk. Goede bedden op slaapkamers met elk een eigen douche. Ook de eigenaar was zeer vriendelijk en gedienstig. Er is een lift in de woning, maar deze weigerde nogal eens. De eigenaar baalde hier ontzettend van en zou de leverancier er zsm bijhalen. Poetsen vonden wij wel duur. € 170,00 voor, in ons geval, 5 slaapkamers - woonkamer en keuken. Borg van € 900,00 ook erg aan de hoge kant. Het enige minpuntje (als je dit een minpuntje Mag noemen) De TV werkte niet en het zenderpakket wat zou moeten werken, was erg sumier. (3 mooie voetbalwedstrijden moeten missen, wat de dames overigens niet zo erg vonden) Al bij al, een prima woning, maar niet echt goedkoop.
Mr V.P V. from Netherlands  Date of stay October 2014- October 2014
Guest assessment:

De eigenaar was zeer vriendelijk en behulpzaam. Het huis was erg groot, voldoende zitruimtes en niet gehorig. Bedden prima, alleen veel muggen op de kamer. Dus raam dicht houden. De slaapkamers beneden hadden op de plafonds zwarte vochtplekken, dat was minder. Een ander minpuntje was dat het water in de stortdouche onvoldoende wegliep en de ruimte in no time blank stond.
Mr Jan V. from Belgium  Date of stay September 2014- September 2014
Guest assessment:

Heel praktisch, ruim huis met 8 of 10 slaapkamers. Sommige kamers zijn wat triestig en ouderwets, net zoals de zithoek op gelijkvloers. Kamers op gelijkvloers en -1 zijn vochtig. Hele mooie en rustige omgeving. Hele correcte en behulpzame eigenaar!
Mr Klaas K. from Netherlands  Date of stay April 2014- May 2014
Guest assessment:

Erg rustige omgeving met vrij veel ruimte voor de kinderen om te voetballen.
Ms V.M V. from Belgium  Date of stay November 2013- December 2013
Guest assessment:

Mooie omgeving, leuke wandelingen
Mr Karel M. from Netherlands  Date of stay September 2013- September 2013
Guest assessment:

We hebben onlangs van Ferme d'Amel gebruik gemaakt voor een vriendenweekend. Het ruime en zeer goed uitgeruste huis is ons uitstekend bevallen! Met 17 volwassenen hadden alle stellen een eigen slaapkamer met fijne bedden en prima sanitaire voorzieningen. Ook de grote keuken met goede apparatuur en ruim voldoende servies, bestek, pannen, etc. beviel ons zeer goed. Sommige gasten hebben ook van de heerlijke relaxruimte met sauna en hamam gebruik gemaakt. We hadden geen kinderen bij, maar die zouden zich ook geweldig vermaakt hebben in speelkamer en speelweide. Dit huis is een absolute aanrader, met een aardige, behulpzame eigenaar. Het huis ligt afgelegen, wandelaars en fietsers kunnen hun gang gaan in de mooie glooiende en groene omgeving. Een bezoek aan Monschau is een aanrader, heel mooi stadje op ca. 20 minuten rijden. Met een groep is het heel leuk om daar proeverij-wandeling te maken met een gids. We komen zeker nog eens terug hier.
Mr Sebastian A. from Germany  Date of stay June 2013- June 2013
Guest assessment:

Trotzdem komplett gefülltem Haus (26 Personen) hatten wir ein fantastisches Wochenende in diesem sehr geräumigen, modern und stilvoll ausgestatteten Haus. Der Speisesaal bot genügend Platz für die gesamte Gruppe und auch in der Gastro-K࿌he lies sich das Essen problemlos zubereiten. Falls doch irgendwelche speziellen K࿌henuntensilien benötigt wurden zeigte sich der Vermieter sehr hilfsbereit. Der Freizeitraum mit Tischtennisplatte, Kicker & Billard ist der Traum, im Wellnessbereich mit Sauna & Dampfdusche lässt sich nach einem Partyabend wunderbar entspannen und bei Sonnenschein ist die gro෾ Wiese am Hügel hinter dem Haus der absolute Hit. Die Zimmer verfügen alle ﲾr ein eigenes Bad & waren sehr sauber. Feiern lässt sich (zu später Stunde mit geschlossenen Fenstern) ebenfalls sehr gut in dem Haus. Uns hat es jedenfalls an nichts gefehlt!
Mr V.D V. from Germany  Date of stay March 2013- March 2013
Guest assessment:

Wir (15E+3K, 2-80Jahre, 2 Hunde) haben einen sehr schönen Familien-Osterurlaub 2013 verbracht. Das Haus bietet viel Platz und ist zeitgemäß für eine große Gruppe ausgestattet. Auch die Barrierefreiheit für mehrere Zimmer jeweils mit Bädern ist positiv. Die einzelnen Bereiche z.B. Aktivbereich (TT/ Billard/ Kicker) oder Entspannung (Sauna/Dampfbad) oder Wohnen/Aufenthalt/Kochen sind räumlich gut separiert. Das Haus liegt ruhig auf dem Land mit viel frischer Landluft. Der Hinweis des Besitzers beim Urlaubsantritt auf die Größe des Objektes und die (zusätzlich) entstehenden Kosten für Heizung / WW etc. war korrekt, trotz des Wintereinbruchs blieb etwas von der Kaution übrig
Ms Fokje S. from Netherlands  Date of stay September 2012- September 2012
Guest assessment:

We hadden voor 24 pers. geboekt, maar door omstandigheden waren we met 20 pers. Het huis was geweldig, veel ruimte, heerlijke keuken/eetkamer. Voor ieder was er een plek om je even af te zonderen. Bedden sliepen goed en fijne douches. Alles zag er schoon en netjes uit, echt een aanrader! Fam. van der Wijk
Mr Jos V. from Belgium  Date of stay August 2012- August 2012
Guest assessment:

DE VAKANTIE WAS ZEER GOED WE HEBBEN MOOI WEER GEHAD EN MOOIE UITSTAPPEN GEDAAN DE KINDEREN WAREN HEEL BLIJ EN HADDEN BINNEN EN BUITEN EEN GROTE RUIMTE OM TE RAVOTTEN EEN MIN PUTJE DE VERHARDING ROND HET HUIS IS BAR SLECHT
Mr Judith R. from Netherlands  Date of stay June 2011- June 2011
Guest assessment:

Heel mooi huis, erg goed onderhouden en schoon. De eigenaar kwam wel regelmatig binnen lopen, hetgeen wij niet altijd als prettig hebben ervaren. Hij vroeg ook niet of het schikte of zo maar ging gewoon zitten. Hij was wel heel behulpzaam, dat moet ook gezegd worden. De wasmachine en droger zijn wel aan vervanging toe. Dit hebben wij ook gemeld bij vertrek.
Mr Gerriit V. from Netherlands  Date of stay April 2011- May 2011
Guest assessment:

Het huis is als schitterend ervaren.
Ms Katrien D. from Belgium  Date of stay March 2011- March 2011
Guest assessment:

Zeer mooie, ruime, netjes onderhouden vakantiewoning !
Mr Ronny M. from Belgium  Date of stay November 2010- November 2010
Guest assessment:

Met een ganse groep familie & vrienden genoten van een leuke midweek. Vakantiewoning met heel veel mogelijkheden, ondanks het ruime aantal personen is het er nooit druk. Uitstekende voorzieningen en leuke wandelingen in de directe omgeving.
Mr E P. from Netherlands  Date of stay September 2010- September 2010
Guest assessment:

Wij hebben een bijzonder prettig verblijf gehad in Ferme de Amel. Zeer ruim huis goed afgewerkt en voorzien van alle comfort. Vriendelijk ontvangst door behulpzame eigenaar. Ook rond het huis veel ruimte om lekker buiten te zitten. Het huis is prachtig gelegen op een heuveltop hierdoor mooi uitzicht.
Mr Martin P. from Germany  Date of stay March 2010- April 2010
Guest assessment:

Top ausgestattetes Ferienhaus mitten im Grünen mit nettem Vermieter, der sich auch nach einer Party verständnisvoll zeigt. Hier kann man nicht nur entspannen, sondern auch mal richtig toll feiern ( sofern die Fenster geschlossen bleiben ). Die Zimmer sind super gemütlich und sehr gut ausgestattet, viele Unterbringungsmöglichkeiten. Das Zentrum des Hauses bildet der tolle Speisesaal in gemütlicher und moderner Atmosphäre. Jedes Zimmer hat ein eigenes Bad. Insgesamt sehr sauber, auch die Bäder entsprechen der Beschreibung. Dieses Haus ist sehr zu empfehlen, wir kommen wieder! Nach 10jähriger Belvilla-Erfahrung haben wir ein optimales Domizil gefunden. Einziges Manko: Zum Shoppen oder Flanieren gibt es nichts in unmittelbarer Umgebung!
Ms E.B D. from Netherlands  Date of stay March 2010- March 2010
Guest assessment:

We hebben een super weekend gehad...een mooie schone en vooral groot huis. We zijn met 21 personen geweest ( kids en volwassenen) zeker een aanrader voor grote families.
Mr D.J. te P. from Netherlands  Date of stay January 2010- February 2010
Guest assessment:

Gezellig huis en vriendelijk ontvangst. Prachtige omgeving met erg veel sneeuw. Dit huis is een aanrader ook in de winter met de sauna en het stoombad en dan lekker afkoelen in de sneeuw
Mr Rene S. from Belgium  Date of stay September 2009- September 2009
Guest assessment:

Het was een prachtig huis mooi ingericht,goed voorziene keuken . Het huis was heel proper . de jeugd kon zich goed amuseren in de speelzaal.We konden heerlijk relaxen in sauna en stoombad .We hebben al heel veel goede huizen gehad maar dit was super . Het huis is een echte aanrader . We waren er met de ganse familie 26pers en gaan er zeker nog eens terug komen. Fam Naus Kinrooi
Fam J.A. K. from Netherlands  Date of stay June 2009- July 2009
Guest assessment:

Een super huis. Wij hebben een week vakantie gevierd met alle kinderen en partners die al jaren de deur uit zijn, het was heerlijk om het hele stel weer een week bij elkaar te hebben, super. Voor iedereen wat te doen. Zelfs ons kleinkind heeft een geweldige week gehad. Alle faciliteiten geweldig. Zwemmen, carten, kanoen, wel een klein stukje rijden maar geen probleem. De gastheer is zeer vriendelijk en behulpzaam en niks is een probleem. Wij hebben met ons gezin een hele fijne week gehad, zeker voor herhaling vatbaar. de week van 26-6-2009 tot 3-7-2009. super weer gehad. Een aanrader voor iedereen die er met een heel stel eens uit wil. Fam Kraan uit Gouda.
Mr LJP B. from Netherlands  Date of stay May 2009- May 2009
Guest assessment:

Mooi gelegen huis in een prachtige omgeving. Alles netjes verzorgd en schoon. De slaapkamers zijn lekker rustig, niet gehorig. Genoeg te doen in en om het huis. Kortom, prima accomodatie. SVVB
Mr Jan v. from Netherlands  Date of stay June 2009- June 2009
Guest assessment:

Goed onderhouden huis,en zeker aan te bevelen voor groepen die rust en ruimte zoeken. ook aan gehandicapten is gedacht en kunnen daar goeg verblijven Huisbaas is behulpzaam spreekt duidelijk Duits,maar verstaat ook wel redelijk Nederlands.
Mr V.g V. from Netherlands  Date of stay May 2009- May 2009
Guest assessment:

Geweldig mooi huis met enorm veel ruimte in een rustige omgeving. Enorm geschikt voor kinderen en huisdieren.
Mr L V. from Belgium  Date of stay December 2008- January 2009
Guest assessment:

Zeer verzorgd huis en een vriendelijk ontvangst van de eigenaar. Gewoonweg SUPER !!!!
Fam C.J. N. from Netherlands  Date of stay December 2008- December 2008
Guest assessment:

Wij hebben in het weekend van 12 t/m 15 dec.2008 ons 25 jarig huwelijksfeest in deze villa gevierd. Het was in één woord fantastisch. Alle slaapkamers waren voorzien van een badkamer, het huis heeft een fris interieur, warme aankleding, veel decoraties (de eigenaresse is een creatieve dame). De eetkamer konden wij omtoveren tot een prachtige, sfeervolle dansvloer. De eigenaar heeft ons bij aanvang goed wegwijs gemaakt en nuttige tips gegeven over de verwarming om teleurstellingen achteraf met de energienota te voorkomen (totaal vloeropp. is 600 m2!). Er zijn nog wel diverse bijkomende kosten die niet in dr brochure worden vermeld. Denk hierbij aan openhaardhout (?6 per portie), afval (?2,50 per zak). Uiteindelijk kwam ons totale bedrag aan extra kosten uit op ?400. (In de zomermaanden zal dit bedrag beduidend lager liggen) Voor ons krijgt deze accomodatie een 9, kortom een aanrader!! Fam. Notenboom
Fam Werner V. from Belgium  Date of stay July 2008- July 2008
Guest assessment:

Een beetje een late reactie, maar daarom zeker niet negatief. De woning was tiptop in orde en kraakproper. Daar het weer niet zo gunstig was en dan vooral op 21 juli, toen het een ganse dag geregend heeft, was het heel aangenaam zo'n groot huis te hebben. Met 8 kleine kinderen en 11 volwassenen was het binnen blijven ook aangenaam.Het was er ook heel rustig en bij mooi weer geweldig.
Ms A. R. from Netherlands  Date of stay September 2008- September 2008
Guest assessment:

een prachtig huis, mooie inrichting, leuke speelkamer en heerlijke sauna. we voelden er ons meteen thuis.
Mr Maurice L. from Belgium  Date of stay August 2008- August 2008
Guest assessment:

Vriendelijk onthaal, prachtig huis met voor iedereen wat wils. Waren er met 5 koppels van alle leeftijden en kinderen van klein tot groot en toch was er voor iedereen wel iets. Sport en spelmogelijkheden binnen en buiten, tuin met meerdere leuke zithoekjes en voldoende tuinmeubelen. Ideaal voor rolstoelgebruikers, qua toegankelijkheid en uitrusting. Luxe met een hoofdletter. Sauna, stoombad, iedere kamer eigen badkamer. Goede matrassen en hoofdkussens. Keuken voldoende uitgerust voor grote groepen. Deze vakantiewoning is groot genoeg om 25 personen te ontvangen maar niet zo groot dat het ongezellig wordt. Heel knus en warm ingericht. Ligging is heel rustig en ver van alle toeristische drukte maar toch zijn er winkels op een paar kilometer. Geen negatieve details te bespeuren.
Ms Kien G. from Netherlands  Date of stay May 2008- May 2008
Guest assessment:

Wij hebben een geweldig weekend gehad. Nooit eerder zo'n perfect huis geboekt bij Belvilla. Alles tot in de puntjes afgewerkt en verzorgd! Beheerder woonde ernaast, hetgeen erg handig was als er vragen waren. Omgeving is rustig en mooi. Zowel volwassenen als kinderen en ook de hond hebben enorm genoten, maar natuurlijk zat het weer ook 100% mee.
Mr Jacco W. from Netherlands  Date of stay April 2008- April 2008
Guest assessment:

Goede ligging en meer dan uitstekende voorzieningen. Wat dat betreft absoluut een aanrader. De rust en de open natuur er omheen zijn een weldaad voor een druk mens die er even uit moet. De sauna en de stoomcabine halen de stress er ook wel uit. Daarna even afspoelen onder de douchekop met een doorsnee van een centimeter of 30 en je kunt er weer lekker tegenaan! Wij waren er met z'n zessen en dan is het huis eigenlijk te groot, er passen er met gemak 18 tot 24 in! Een minpuntje voor ons was dat de beheerder Duits spreekt en wij verwacht hadden in Franstalig België te verblijven! Ook loopt hij onzes insziens iets te vaak naar het huis om even te vragen of alles naar wens is. Het kwam als controle over en dat is niet echt prettig, maar misschien lag het aan ons en bedoelt hij het goed. Het mocht de pret in ieder geval niet drukken, want we hebben er van genoten en zouden het zo weer boeken.
Mr JJ. B. from Netherlands  Date of stay February 2008- February 2008
Guest assessment:

Mooi huis zijn er met 20 personen geweest. Kijk wel uit met de verwarming. Als je aankomt is alles koud, je gaat stoken en de teller loopt. Mijn famillie lette daar niet op.Kachels op vijf en de hele dag weg.wij moesten 332 euro voor de olie betalen voor een week. Ook elektra is duur, vooral de sauna. Kosten elektra voor een week 221 euro. Voor de rest is het een mooi huis veel ruimte. Vriendelijke eigenaar ;super omgeving. Afval apart verzamelen plastik flessen; blik;papier en glas zijn gratis. Voor de rest moet je per zak betalen.

Click here to view the full description and availabiliy of La Ferme d'Amel